EXPO BiH: Konceptualno i programski drugačiji od ostalih!

 

Uvažavajući činjenicu da je programski segment : medijska kampanja, dominirala kroz ukupne programske sadržaje projekta „KUPUJMO / KORISTIMO DOMAĆE“ u proteklih 12 godina (a u okviru nje : sajmovi „KKD“ i „EXPOBiH“), potvrđeno je opredjeljenje da okosnica budućeg novog programa bude projekt sajamskog karaktera.

Taj sajamski projekt će predstavljati jedinstvenu i vrhunsku sajamsku manifestaciju prepoznat kao : Generalna nacionalna sajamska izložba pod nazivom „EXPO BOSNE I HERCEGOVINE“.

Ideja je da „EXPO BOSNE I HERCEGOVINE“ („EXPO BiH“) bude organizovan bienalno, počevši od 2012. godine, pod ranije verifikovanim i korištenim sloganom „Bosna i Hercegovina ~ zemlja potencijala“ i uz poruku „KUPUJMO – koristimo DOMAĆE“.
Pored izložbe „EXPO BOSNE I HERCEGOVINE“ istovjetne izložbe će biti održane i u drugim državama u regiji i to: Generalna nacionalna sajamska izložba „EXPO HRVATSKA“ bit će održana 2013. a izložba „EXPO SRBIJA“ 2014. godine.

„EXPO BOSNE I HERCEGOVINE“ predstavlja sve najbolje od Bosne i Hercegovine. „EXPO BOSNE I HERCEGOVINE“ predstavlja veliku manifestaciju rezultata, uspjeha i napretka Bosne i Hercegovine u svim privrednim i društvenim oblastima: industriji, poduzetiništvu, uslugama, nauci, obrazovanju, kulturi, zdravstvu, sportu...

Želimo svima da poručimo ali i da se obavežemo da: BOSNA I HERCEGOVINA (RADOM) MOŽE BOLJE!

Sajam po svojoj opredjeljenosti i ciljevima jeste nacionalnog (bosanskohercegovačkog) karaktera, ali će se u okviru njegove izložbe i propratnih programskih sadržaja predstavljati i svi oni (iz inostranstva) koji žele sarađivati sa Bosnom i Hercegovinom i u Bosni i Hercegovini. Ovaj program zovemo „Partneri Bosne i Hercegovine“.

Pored programa „Partneri Bosne i Hercegovine“, kao značajniji propratni sadržaj, bit će organizovana tri kongresnia sadržaja o aktuelnim ekonomskim i društvenim temama.

Ocjene su da ovakva jedinstvena sajamska izložba treba biti realizovana po konceptu nazvanom „kontinuirani sajam“, i to u trajanju od 12 dana.
Osnovna karakteristika “Kontinuiranog sajma”, koja ga čini drugačijim i inovativnijim od ostalih “standardnih sajmova”, ogleda se u periodu odnosno dužini (trajanju) njegovog održavanja i u tzv. kontinuiranom roku (od – do) trajanja.

„EXPO BiH“ je otvoren za sve veličine i vrste firmi, za poslovne asocijacije, udruženja, vladine agencije i organe, nevladine organizacije. . .
„EXPO BiH“ će, procjenjuje se, u 2012. godini okarakterisati: prezentacije kantonalnih i entitetskih ekonomija, preko 800 učesnika, oko 12.000 poslovnih ljudi, 60.000 posjetilaca . . .

Pridružite se i Vi ovom značajnom projektu!

bih radom može bolje

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU