Počelo "Ljeto na Sani"

sanski mostOvogodišnja kulturno-zabavna manifestacija "Ljeto na Sani 2013" počela je 14. jul 2013.g..  Svečano otvaranje je počelo tradicionalnom sladoledijadom i defileom najmlađih Sanjana iz Dječijeg vrtića "Krajiška radost" u malom gradskom parku, a nakon toga uslijedilo je izvođenje pozorišne predstave za djecu pod nazivom "Cuko i maca", u izvedbi krativne redionice iz Zenice. Na Trgu oslobodilaca održan je i šahovski turnir pod nazivom "Šahovski dani dijaspore" koju organizuje Šahovski klub "Dr. Dido".

Jučer je u Gradskoj galeriji sa početkom u 20 sati i 30 minuta otvorena izložba slika koja nosi naziv "Počiteljska priča", dok su u malom gradskom parku sa početkom u 21 sat nastupili muzičari iz "No ordinary balkan benda" iz Sarajeva. U utorak 16. jula na pozornici malog gradskog parka sa početkom u 21 sat biće izvedena predstava "Stilske vježbe" amaterskog pozorišta "Teatar art" iz Sanskog Mosta. U sklopu ovogodišnje manifestacije, u srijedu 17. jula održaće se drugi po redu "Papec rok fest", na kojem se i ove godine očekuje nastup nekoliko bendova. U četvrtak 18. jula biće upriličena noć amaterskog narodnog stvaralaštva. U petak 19. jula u malom gradskom parku članovi Kluba ekstremnih sportova iz Sanskog Mosta održaće prezentaciju svojih aktivnosti. Istog dana predviđeno je održavanje tradicionalnih skokova sa Gradskog mosta, a nakon toga održaće se veče modernog plesa na kojem će nastupiti članovi Plesnog kluba "Virus" iz Bihaća.

Za ovaj dan u parku na Trgu oslobodilaca planirano je otvaranje ljetnog sajma pod nazivom "Kupujmo domaće", koji organizuje Udruženje obrtnika Sanski Most. Subota 20. juli rezervisana je za "Noć dobre zabave" u sklopu koje će posjetioce zabavljeti popularni bh. pjevač Neno Murić sa svojim bendom, a za isti dan planirano je da se održi i ulična atletska trka. Sutradan, u nedjelju 21. jula održaće se koncert multireligijskog vokalno-instrumentalnog sastava "Harmonija", koji djeluje pri nevladinoj organizaciji "Centar za izgradnju mira", a nakon toga biće upriličena "Noć filma" na kojoj će biti prikazano nekoliko filmskih ostvarenja.

U ponedjeljak 22. jula, u sklopu tradicionalne akcije "Nek mirišu sanske avlije", u kojoj se bira najljepše uređeno dvorište, balkon, avlija te najbolje uređena mjesna zajednica, biće održano proglašenje pobjednika, nakon toga nastupiće sanski bend "No limit now" sa gostima. U utorak 23. jula biće izvedena predstava "Ja mahalac" u kojoj naslovnu ulogu igra jedan od najpopularnijih bh. glumaca Dragan Marinković Maca. Ovim će biti okončan kulturno-zabavni program koji će se odvijati do 23. jula, nakon toga, 24. jula biće otvoren ljetni sajam knjige, koji se i ove godine organizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom Sanski Most, i koji će trajati do 28. jula. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije "Ljeto na Sani" je općina Sanski Most, a sponzori su "BH Telecom", "Telinea" i "Didaco". Medijski pokrovitelj je Radio Sana.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU