Na banjalučkom Kastelu počeo šesti - Jelen Demofest -

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel sinoć je počeo šesti po redu "Jelen Demofest".

demofest 140613Kao uvod u muzički dio festivala, u prostorijama "DFK paba" juče je otvorena izložba slika Davora Gobca. Svi poštovaoci lika i djela ovogodišnjeg člana žirija "Demofesta" imaju priliku da do kraja festivala posjete "DFK pab" i uživaju u dvadesetak neobičnih ostvarenja, koje je sam autor opisao kao "nekakav pop art".

Istog dana, u sklopu festivala, ispred Doma omladine je otvoren deveti po redu "PopArt market", dizajn-buvljak u organizaciji Udruženja anonimnih artista (UAA!), magazina "Crna ovca" i "Jelen Demofesta".

Takmičarski dio festival započeo je sinoć na tvrđavi Kastel. Petnaestak grupa odsviralo je po jednu pjesmu, a članovi žirija su nakon toga imali zadatak da odrede koji će benodvi nastupiti u finalu. Dok je trajao koncert bihaćkog "Dede Putra" (trećeplasirani na prošlogodišnjem "Demofestu"), sedmočlani žiri je odlučio da od prve grupe demo-bendova u finale prođe njih četiri.

Tako su plasman u naredni krug takmičenja i nastup na finalnoj večeri zasluženo izborili bendovi: "Šine" (Beograd), "Akoben Electric" (Banjaluka), "Bas i stega" (Beograd) i "Noisethrill" (Tuzla).

Poslije nastupa demo-bendova, na scenu su izašli "hedlajneri". Prve večeri festivala publika je mogla, osim benda "Dede Putra", koji je predstavio svoj album prvenac – da posluša i "Dubiozu kolektiv" iz Sarajeva i beogradski "S.A.R.S.".

Atmosfera na banjolučkoj tvrđavi je još od tonske probe bila uzavrela, a Kastel je jedva primio sve zainteresovane. Program je trajao do jutarnjih časova, a opšti je utisak da su prve večeri svi bili zadovoljni.

Održavanje ovogodišnjeg "Jelen Demofesta" pomogla je i Administrativna služba Grada Banjaluka, a više o ovom festivalu možete da vidite na službenoj Internet-stranici www.demofest.org

Izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU