Lorens Listo pobjednik 447. skokova sa Starog mosta u Mostaru

Lorens Listo 300712Lorens Listo je pobjednik skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini lasta, što je njegova sedma pobjeda u ovoj disciplini.

Pored Liste, u disciplini lasta, titulu vicešampiona ponio je Mustafa Šarić, dok je trećeplasirani bio Marijan Milanović.

U disciplini skokova na noge - let, titula prvaka pripala je Kenanu Jugi. Drugoplasirani u disciplini let je Igor Kazić, a treće mjesto osvojio je Ermin Sarić.

Današnjim 447. po redu skokovima sa mostarskog simbola, Starog mosta, prisustvovalo je više hiljada gledalaca, koji su aplauzima i ovacijama bodrili skakače.

Skokovi sa Starog mosta u Mostaru, koji je pod zaštitom UNESCO-a, tradicija su duga 447 godina. Svake godine najodvažniji se penju na most i sa 27 metara visine skaču u hladnu Neretvu. Čak i dok je most bio srušen nakon rata u Bosni i Hercegovini, mostarske laste i gosti iz brojnih svjetskih zemalja, održavali su ovu tradiciju.

Već 447 godina skokovi sa Starog mosta pretvaraju Mostar u turistički centar krajem jula svake godine. Iz najveće džezve sarajevskog kazandžije Nasira Jabučara godinama se služi kafa prolaznicima i gledaocima, a više desetina skakača bori se za prestižnu nagradu najboljeg skakača.

Na ovogodišnjim skokovima, oko 80 skakača odmjerilo je snage u skokovima sa istorijskog nasljeđa Mostara i simbola ovog grada, Starog mosta na plavoj Neretvi.

Izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU