Kako naći najjeftiniju kartu za avion, sačuvati vrijeme i živce?

aerodromVjerovali ili ne, u avionu koji prima 150 putnika ponekad se dešava da postoji čak 50 različitih cjenovnih kategorija. Narednom prilikom kad budete željeli da avionom putujete u inostranstvo pomoću ovih sedam trikova sačuvaćete vrijeme, novac, ali i živce.

1. Rezervišite svoj let najmanje šest nedjelja unaprijed

Putnici koji svoju kartu kupuju četrdesetak dana prije putovanja plaćaju u prosjeku za šest odsto manje novca u odnosu na normalnu cijenu karte. Prema nekim istraživanjima, najjeftinije prolaze oni koji kartu kupe tačno 42 dana prije polijetanja. Naravno, avio-kompanije se uvek trude da imaju atraktivne ponude mjesecima unapred, ali pravilo od 42 dana unaprijed rijetko će kad zakazati.

2. Za kartom tragajte izjutra

Većina avio-kompanija služi se malim trikom. Ponude za jeftine karte postavljaju se tokom prepodneva, koje se tokom dana vrlo brzo razgrabe, tako da u večernjim satima jedva da ostane ijedna povoljna kombinacija. Vjeruje se da je u pitanju psihološka manipulacija, jer smo uveče umorniji i manje sposobni da procjenjujemo koliko je nešto jeftino ili skupo.

3. Kad je najbolje kupovati?

Utorak, u 15 časova! Pokazalo se da je u ovo vrijeme na većini portala najveća ponuda avio-karata na popust.

4. Putujte srijedom!

Najveći broj zaposlenih ljudi bira da odlazak i dolazak sa putovanja usklade sa početkom ili krajem radne nedjelje, a najviše se putuje vikendom. Zato, ako niste vezani za vrijeme, najbolje je da letite srijedom. Em ćete moći da nađete povoljnije karte, em ćete moći da birate mjesto u avionu.

5. Birajte jutarnji let

Ako tokom dana ima više letova do željene destinacije, budite uvjereni da ćete najbolje proći ako se odlučite za onaj koji kreće u ranu zoru, pa makar to značilo da ćete morati da ustanete u dva sata iza ponoći kako biste stigli na aerodrom.

6. Provjeravajte cijene karata na sajtovima samih avio-kompanija

Iako je veoma zgodno naručivati karte preko portala specijalizovanih za to da za vas traže najpovoljnije letove kod svih mogućih kompanija, znajte da low-cost kompanije često ne stavljaju svoje ponude na ove sajtove. Zato, uvijek provjerite sve ponude svih avio-kompanija. Mogli biste vrlo prijatno da se iznenadite.

7. Izgradite odnos

Koliko košta da letite od tačke A do tačke B zavisi i od toga ko pita. Ukoliko ste vjerni korisnik neke avio-kompanije ili portala za prodaju jeftinih avio-karata, to neće proći nenagrađeno. Sakupljajte "milje" i ostvarićete nevjerovatne popuste, a nakon dovoljnog broja letova ostvarićete pravo na nagradu da letite potpuno besplatno.

Izvor: vesti-online.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU