Koliko košta merhamet?

Tim sa Koševa je sigurno dobio injekciju, a građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine bolan lijek i opomenu da se iza svega krije mudro smišljen marketinški trik

Piše: Mario Gerussi

Znate li ko su sponzoruše? U riječniku sarajevskog žargona glasi da su to žene sumnjivog morala koje puno toga rade za novac i lagodan život.
Nisam znao da se slične stvari dešavaju i u svijetu biznisa te velikih transakcija novca. Kao Sarajlija, moram reći da sam bio iznenadjen današnjim pisanjima web portala koji su ponosno i pompezno prenijeli informaciju kako milijarder Vincent Tan postaje ponosni sponzor FK Sarajevo.

vmc bosnia and herzegovina

Interesantno je bilo pročitati da je Vincent Tan čovjek koji drži do svog obećanja te neko ko ne priča prazne priče. Tako je Tan, kojeg li čuda za našu svakodnevicu, potpisao Memorandum o saradnji sa FK Sarajevom i timu sa Koševa osigurao značajnu finansijsku injekciju koja će navodno olakšati poslovanje viceprvaka naše zemlje?!

Tim sa Koševa je sigurno dobio injekciju, a građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine bolan lijek i opomenu da se iza svega krije mudro smišljen marketinški trik.

Ako još uvijek niste čuli, želja milijardera Vincenta Tana je pomalo osobna. Naime, ovaj milijarder na specifičan i mudar način promovira svoju zemlju širom svijeta. Tako će uskoro igrači FK Sarajeva nositi dresove sa natpisom "Visit Malaysia". Interesantno, tim više što opravdanje treba potražiti i na dresovima koje nose igrači Cardiff City-a.

PR jeste alat, ponekad i prljav alat ali definitivno "Visit Malaysia" ima svoju jaku i direktnu poruku koju Tan šalje građanima prijateljske ali finansijski siromašne Bosne i Hercegovine.

Pitam se kolika bi cijena bila kada bi neki od lokalnih Malezijskih nogometnih timova na dresu imao printani natpis "Visit Bosnia and Herzegovina"?
Ima li takva poruka uopće cijenu i ako ima koliko košta u prijateljskoj zemlji poput Malezije?

Shvatam, novac pokreće svijet ali ponekad prije potpisivanja Ugovora treba konsultirati preostalu tvrdoglavost Hercegovaca i dobrotu te svojevrstan merhamet Bosanaca. Koliko će nas ovaj put naša dobrota i merhamet koštati ostaje da vidimo.

Kao idejni tvorac www.vmc.ba znam šta znači voljeti zemlju u kojoj sam rođen te dobro poznajem cijenu njene ljepote. Volio bih kada bi tim sa Koševa toliko ojačao, pa da u narednom periodu vidim barem preporuku slogana "Visit Bosnia and Herzegovina" na nekim inozemnim i domaćim dresovima.

Želim im puno sreće a nama mnogo više pameti.

 

 

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU