Dan planinara BiH - 2013 u Kaknju 17. i 18. augusta - 1000 planinara iz regiona na jednom mjestu

divcibare ljuti krsGrad Kakanj će 17. i 18. augusta 2013. godine biti domaćin velikog sleta planinara koji će učestvovati u obilježavanju Manifestacije "Dan planinara BiH - 2013". Više od 1000 planinara i svi drugih ljudi dobre volje iz BiH i regiona Kakanj će ugostiti u Planinarskom domu "Bočica" i na Ravan planini, prenosi zvanični gradski sajt.
Naime, Planinarski savez BiH je organizaciju Manifestacije povjerio Planinarskom društvu "Bobovac" iz Kakanja na njihov 55. rođendan.

Ove godine se očekuje rekordan broj bosanskohercegovačkih planinara, ljubitelja prirode i građana, kao i planinara iz regije.

- Sve je spremno za dolazak gostiju. Organizacioni odbor sa Nerminom Mandrom, načelnikom Općine Kakanj, kao generalnim pokroviteljem Manifestacije, već sada je obavio sav potreban posao i sa nestrpljenjem čeka prve planinare - rekao je Elvedin Bešić, predsjednik PD "Bobovac" Kakanj.

- Maksimalno kvalitetno i ozbiljno samo pristupili organizaciji manifestacije predano rješavajući unaprijed dogovorene zadatke i obaveze, poštujući zadane vremenske okvire, te uvodeći nove ideje u cilju promocije bh. planinarstva, turizma i kulturno-historijskog naslijeđa, te na koncu priliva što većeg broja bh. planinara, ljubitelja prirode i građana ovakvim i sličnim organiziranim okupljanjima - kazao je Zejto Ećo, član Organizacionog odbora.

Planinarski dom "Bočica" se nalazi na 920 metara nadmorske visine, a udaljen je od grada Kaknja svega desetak kilometara. Okružen je crnogoričnom i bjelogoričnom šumom, a okolina doma je idealna za planinarske višednevne boravke, logorovanje, lagane šetnje, pripreme sportskih ekipa u ljetnom i zimskom periodu.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU