Koja su pravila za plaćanje parkinga u Mostaru?

parking automat mostarU posljednja dva dana širom Mostara postavljene su prve ploče s informacijama o načinu i cijeni plaćanja parkinga u gradu na Neretvi. Prema onome što piše na pločama, zadržavanje u zoni biće ograničeno na četiri sata, odnosno dva sata, javlja radio "Studio 88".

Cijena dnevne karte u I. zoni (koja vrijedi 24 sata) će iznositi 20 KM. Satnu kartu svi će vozači moći kupiti putem SMS-a, slanjem poruke na broj 083 8801.

Cijena dnevne karte u II. zoni (koja vrijedi 24 sata) će iznositi 15 KM. Satnu kartu svi će vozači moći kupiti putem SMS-a, slanjem poruke na broj 083 8802.

Naplata će se vršiti na području cijelog grada, a treba istaknuti kako cijena parkinga u prvoj zoni iznosi 1,5 KM, u drugoj 1 KM, a u trećoj 0,5 KM.

Kad je u pitanju vremenska naplata parkinga, ona će se u II. zoni vršiti svakim radnim danom od 07:00 do 21:00 sati, a subotom od 07:00 do 15:00 sati.

Djelatnici "MO Parkinga" proteklog su tjedna postavili termo role za račune, te baždarili već postavljene parking satove po Mostaru.

Kako smo već pisali, poduzeće "MO Parking" službeno će početi da rade u tjednu od 5. do 10. kolovoza, kada će krenuti naplata za parkiranje na javnim mjestima, što je tada potvrdio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Po njegovim riječima, "MO Parking" će prvih šest mjeseci raditi na javnoj površini na ulicama grada Mostara, a nakon toga će se na temelju rasprave i analize u narednom razdoblju, odrediti kada će doći do naplate između zgrada.

Strategijom je predviđena naplata 5.500 parkirališnih mjesta u Mostaru, ali za sada će se naplaćivati samo ona mjesta za koja je odobrenje izdao Odjel za urbanizam Gradske uprave Mostara.

Plaćanje parkirališta u ovoj fazi će kontrolirati 13 kontrolora. Svi oni će ovih dana potpisati ugovore s "MO Parkingom", a broj kontrolora će u konačnici rasti s povećanjem broja parkirališta.

Izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU