U Prnjavoru održana prva "Kestenijada"

kesten vmc

Turistička organizacija opštine Prnjavor organizovala je u subotu (19. oktobar 2013.) "Kestenijadu", na kojoj su se predstavili domaći proizvođači hrane i pića, a održano je i takmičenje u pečenju kestena.

Za najbolju u takmičenju pečenja kestena proglašena je ekipa Gimnazije, dok je najmlađi učesnik bio Marko Živković. Preduzeću "Mlinpek" iz Prnjavora pripala je nagrada za najljepši štand.

Direktor Turističke organizacije opštine Prnjavor Dragan Čolić rekao je da se potrošačima predstavio i "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, kao najveći otkupljivač mlijeka sa ovog područja.

- Oni su danas građanima predstavili i besplatno dijelili proizvode iz svog asortimana - rekao je Čolić.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić izrazio je podršku svim aktivnostima na promociji domaće privrede, a istakao je i kulturni aspekt manifestacije na kojoj je učestvovalo nekoliko kulturno-umjetničkih društava.

- Danas su sa nama i gosti iz Srbije i Makedonije koji su svojim nastupom uveličali ovaj događaj. Nadam se da će žKestenijadaž zaživjeti, s obzirom na pokazanu veliku zainteresovanost sugrađana i da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju - rekao je Gatarić.
Izvor Nezavisne novine

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU