U motelu "Ahmedić" u Lukavcu otvoren velnes centar vrijedan 3,5 mil KM

motel ahmedic

U lukavačkom naselju Mosorovac, stotinjak metara od jezera Modrac, otvoren je savremeni wellness centar, koji će poslovati u okviru motela "Ahmedić", javlja portal Klix.ba.

Vlasnik centra Edin Ahmedić navodi kako je gradnja počela 2010. godine i da je riječ o investiciji od 3,5 mil KM.

- U centru je zaposleno 12 osoba, a nova radna mjesta ćemo otvarati u zavisnosti od obima posla. Riječ je o prvom velness centru na području TK, koji je smješten izvan gradske buke i gostima omogućava ugodan boravak u prirodnom okruženju - kaže Ahmedić.

Objekt sadrži šest luksuzno opremljenih soba i jedan apartman, kongresnu salu, kafe bar i restoran, a velnes centar se sastoji od bazena sa masažom, pećine sa sjedećim bazenom, finskom saunom, fitness salom i salama za masaže.

- Riječ je o novoj destinaciji koja će obogatiti našu turističku ponudu. Očekujemo da će ovaj centar posjećivati i građani iz susjednih država kao i da će se pozicionirati u oblasti sajamskog turizma - kaže direktor Turističke zajednice TK Hasan Sejdinović.

Centar je presijecanjem vrpce otvorio resorni ministar Senaid Hadžić, a svečanosti su prisustvovali privrednici iz TK i drugi važni gosti.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU