Rekordan broj turista u Trebinju

trebinje

Za prvih pet mjeseci ove godine Trebinje je posjetio rekordan broj turista, odnosno 13.071 strani državljanin, rekao je Žarko Vico, samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Trebinja, prenosi Radio Trebinje, navodi se na internet stranici Grada Trebinje.

On je naveo da je u odnosu na prethodnu godinu posjećenost veća za više od 25 odsto, a u junu je, kao i prethodne godine, bilo najviše turista zbog brojnih manifestacija, poput 16. Međunarodnog moto-skupa i drugog Međunarodnog festivala folklornih društava.

Prema njegovim riječima, Trebinje tradicionalno najviše posjećuju turisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, kao i turisti iz zemalja Zapadne Evrope, a tranzitni turizam se polako pretvara u boravišni.

"Sa 2.114 noćenja Srbija je na prvom mjestu, na drugom – Turci sa 2.068 noćenja, dok su na trećem mjestu turisti iz Južne Koreje sa zabilježenih 656 noćenja od početka godine", kazao je Vico.

On kaže da, sa više od 800 registrovanih ležajeva, smještajnih kapaciteta u Trebinju ovog ljeta ima dovoljno, dodajući da su novina hosteli koji su nedostajali prethodnih godina.

AKTA.ba

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU