U Restoranu Konak Konjic promovisani konobari koji su završili obuku

konobari

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) danas je na svečanoj ceremoniji u Restoranu "Konak" Konjic dodijelila certifikate za konobare koji su završili obuku.

Konobari su za mnogobrojne zvanice iz oblasti privrede i ugostiteljstva, medija i javnih ličnosti napravili prezentaciju usvojenih znanja i tehnika u posluživanju. Za sve zvanice poslužen je hotelski doručak na način: hladno-toplog bifea, koktel partije i klasičnog posluženja. Zvanicama su poslužene delicije tradicionalne i internacionalne kuhinje, pripremane od proizvoda: Meggle, Vispak, Oaza, Klas, Menprom,Vitinka, Hercegovina produkt-vinarija, oprema Alpeks.

Prisutne goste posebno je impresioniralo pripremanje hrane pred njima. Flambirana i pripremana su slana i slatka jela, čime su polaznici pokazali vrhunske vještine.

Na svečanoj promociji certifikati su uručeni: Murvat Sabihi, Tariku Repovcu, Amiru Maksumiću, Asmaru Šurkoviću, Dženanu Letuki, Anelu Ćibi, Almiru Haliloviću i Adni Habibiji.

Certificirani konobari zasigurno će osvježiti ugostiteljsku ponudu u Konjicu i Jablanici i podići je na jedan viši nivo.

Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic pokazala je da se ugostiteljstvo mora razvijati od kadrova do tehničke opremljenosti, uz jaku podršku kvalitetnih dobavljača i dobru promociju.

Najavljena je i mogućnost narednih edukacija za kuhare, turističke vodiče, recepcionere i sobarice uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Trening radionice vodio je Hamid Kujraković ispred centra CESPU (Centar za edukaciju kadrova u ugostiteljstvu) u sastavu Udruženja kuhara BiH.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU