Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli

Film "Tuzla" nudi neobičnu interpretaciju svakodnevnih prizora inspiriranu slikama grada i muzikom, kombinirajući staro i novo.

tz 111
Tuzla u 4k rezoluciji: Film koji prikazuje svu ljepotu Grada soli
Projekat okuplja grupu Tuzkanskih kreativnih fotografa iz One Moment Studija, čiji su prethodni kratkometražni filmovi "Prag" i "Timeless" dobili pohvale za kombiniranje vizualne i muzičke umjetnosti.

Tuzla 4k from Denis Bašić on Vimeo.

S obzirom na to da je Grad Tuzla sponzor ovog projekta, film "Tuzla" bit će premijerno prikazan u sklopu Međunarodnog festivala umjetnosti mladih "Kaleidoskop" u ljeto 2016. godine.

Film je sniman u periodu od skoro dvije godine na pedeset različitih lokacija, počevši od religijskih objekata, spomenika kulture pa do prirodnih ljepota grada i okoline, ali i industrijskih objekata.

Film "Tuzla" napravljen je uz pomoć najsavremenijih digitalnih fotoaparata koristeći standardni broj slika u sekundi i time-lapse sistem za kontrolu pokreta posebno dizajniranim za ovaj projekat. Ovaj sistem omogućava promjenu perspektive dajući novi pogled na svakodnevne, uobičajne prizore. Prikupljene fotografije su potom prebačene u novi 4K format koristeći najveću danas dostupnu rezoluciju koja nudi snimke nevjerovatne jasnoće.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU