Rafting na Neretvi

neretva rafting

Rijeka Neretva, brza, pjenušava, zelena, bistra...Planinska rijeka Neretva, koja u jednom svom djelu, u kanjonu uzvodno od Konjica, adrenalinom napunjenim rafterima pruža neponovljiv doživljaj i neodoljivo podsjeća na svoju ribu – mekousnu pastrmku.

Dužina staze za rafting na neretvi od Glavatičeva do Konjica iznosi oko 23 km sa prelijepim kanjonom i vodopadima, koja se vide prilikom spuštanja. U gornjem toku od Glavatičeva do Bjelimića predstavlja jednu vrstu vazdušne banje koja je izuzetno posjećena tokom čitave godine. Na Neretvi se takođe nalaze brojni ugostiteljski objekti kao i Depadance

Lađanica sa deset ležaja i prirodnim uzgojem ribe pruža mogućnost odmora u prirodnom ambijentu. Inače ovu rijeku u dužini oko 20 km, Glavatičevo Konjic koriste rafteri za upotpunjavanje turističke ponude općine Konjic.

Otvaranje ribolovne sezone ne rijeci Neretvi je 1.04. a zatvaranje 1.11. u toku godine. Pošto je bogata ribom dosta je posjećena od ribolovaca sa čitavog prostora Bosne i Hercegovine. U donjem toku rijeke Neretve gdje završava rafting u selu Džajići 4 km od Konjica nalazi se plaža koja je posjećena u toku sezone.

TURISTIČKE PONUDE                          .

neretva rafting web

             
              

Rezervacije - Rafting na Neretvi

Rafting u BiH

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU