Rafting na Uni

una rafting

Rafting na Uni je postao nezaobilazni društveni događaj, a dokaz tome su brojne poslovne grupe kao i obitelji koji se na ovu rijeku uvijek iznova vraćaju. Ukupna dužina ove ljepotice koja pripada crnomorskom slivu je oko 212 km.

Gornji tok Une je potpuno pitak, te je proglašen nacionalnim parkom što je dokaz izuzetnosti i čistoće same rijeke i glavni razlog zašto se Una smatra pravom oazom istinskih zaljubljenika prirode i prirodnih ljepota. Danas je Una dio velikog blaga prirodnog nasljeđa Bosne i Hercegovine, mjesto bogatog turističkog prometa i održavanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Una-Regata.

U Uni raste preko 170 različitih vrsta ljekovitih biljaka, kao rijetka biljka Campanile unensis, i oko 28 vrsta ribe, među kojim lipljen,pastrmka i mladica. Doživite rafting na najljepšim i najatraktivnijim dijelovima rijeke Une.

Rafting na Uni obično počinje iz Kulen Vakufa, bajkovitog naselja na vještačkom riječnom otoku, ispod prahistorijske utvrde Ostrovice, pa preko Ripča, Bihaća do Bosanske Krupe.

una regata webUna regata je međunarodna tradicionalna turističko - sportsko - kulturna manifestacija. Regata je centralni događaj turističke promocije potencijala rijeke Une i prirodnog okoliša. Regata se odvija u 3 etape, a traje 4 dana. Pored raftinga, ovu manifestaciju krase i mnogi drugi kulturno-rekreacioni sadržaji, kao Skokovi sa Gradskog mosta u Bihaću i Bosanskoj Krupi te mnogi koncerti raznih izvođača.

bihacTURISTIČKE PONUDE                          .


 
           

Rafting u BiH

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU